בדיקה פתולוגית לאחר למפקטומי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/06/2017 | 14:55 | מאת: א.ק.

בבדיקה מאקרוסקופית נכתב "שוליים אחרים של הגידול מטושטשים. וכן נאמר כי במרכז הקטע נמצא גידול ללא גבול חד" ועוד נאמר כי "נמצאת רקמת שומן עם אזורים של רקמה נוקשה במקצת באזורים מדיאלים אחוריים" מה משמעות הממצאים הנ"ל? תודה

05/06/2017 | 23:34 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

בעקרון תיאור מאקרוסקופי זה מה שהפתולוג רואה בעיניים כשהוא מקבל את הדגימה מחדר ניתוח ומתאר. בתוך דגימה כזו יש רקמה חולה ורקמה בריאה. קשה להבין מחלקי משפט אלה את ההקשר הכללי או אם יש להם משמעות כלשהי. מה שחשוב זה מה שנכתב בסופו של דבר בתיאור המיקרוסקופי - גודל, מרחק משוליים, דרגת התמיינות, בלוטות וכו'. כשתגיעו לאונקולוג עם המסמך המלא, יוכל להסביר לכם את כל פרטי הדוח

מנהל פורום סרטן השד