dcis שאלה לגבי טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/05/2017 | 16:44 | מאת: תמר

שלום, ותודה מראש על ההתיחסות. בת 52, בבדיקה שגרתית אובחן dcis דרגה 2 עם תגובה של 100 אחוזים לאסטרוגן ו90 אחוזים לפרוגסטרון. אני מיועדת לכריתה מלאה בשל פיזור הגידול ושד קטן מאד. שאלה לגבי אחוזי ההורמונים: אשמח לדעת מה זה אומר, הבנתי שעלי להפסיק את הטיפול ההורמונלי החלופי. האם לא כדאי להתחיל מידית טיפול בטמוקסיפן? האונקולוגית של קופת החולים אמרה שאפנה אליה רק לאחר הניתוח.

03/05/2017 | 22:32 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי לגבי אחוזי ההורמונים - זה מדד שמשקף את אחוז התאים שמבטאים את קולטני האסטרוגן / פרוגסטרון. ככלל זה אומר שטיפול הורמונלי הוא אחת האופציות הטיפוליות במצב זה. אין דחיפות להתחיל טמוקסיפן ואפשר בהחלט להמתין לאחרי הניתוח. עצם הפסקת הטיפול ההורמונלי ההחליפי זה סוג של טיפול (הורדת רמות אסטרוגן בגוף). האם בכלל לקחת טמוקסיפן - תשמעי את הבעד והנגד ותחליטי אם את מעוניינת. במידה ובאמת הכל DCIS ואת עוברת כריתה מלאה, המטרה של טמוקסיפן היא למעשה להפחית סיכון לגידול בשד השני. בכל מקרה מדובר באחוזים קטנים ברוב המקרים (אלא אם יש סיפור משפחתי או סיבה אחרת לחשוד ברקע תורשתי שמעלה סיכון לתחלואה...).

מנהל פורום סרטן השד