האם לשקול כריתת שדיים?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/04/2017 | 22:09 | מאת: דנה

שלום.. אני בת 32.. לפני שנה החלמתי מסרטן השד.. הייתי בדרגה 3 סוג טריפל נגטיב ונשאית של brca1. עברתי ניתוח למפקטומי ושוקלת לעשות כריתה של שני השדיים.. האם זה באמת מקטין את הסיכון לחזרת המחלה וכמה זמן אחרי ההחלמה כדאי לבצע ניתוח מסוג זה? תודה מראש!

26/04/2017 | 22:57 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, כאן לא ממש המקום לדיון הזה, אבל לשקול ולהתלבט אלה תמיד המילים הנכונות במצב שלך. יש נימוקים בעד ונגד שתי הגישות, כשהשיקולים שרצוי לקחת בחשבון הם רבים ומגוונים, חלקם אובייקטיביים, וחלקם סובייקטיביים. למשל - גילך הצעיר בזמן המחלה, שלב המחלה (גודל / בלוטות - לא ציינת), הטיפולים שעברת (לפני או אחרי ניתוח? ואם לפני - מה הייתה התגובה לטיפול), מצבך המשפחתי, סיפור משפחתי של ממאירויות, רמת החרדה שלך, לחץ של המשפחה / החברות / קבוצות תמיכה למיניהן / של הרופא המטפל, ועוד רבים אחרים. רצוי להתלבט בנושא עם יותר מרופא אחד - אונקולוג, כירורג, פלסטיקאי, וכאלה שאת סומכת עליהם ונוח לך איתם לדון על הנושאים האלה. בגדול אין מועד נכון לניתוח כזה, לדעתי רצוי להתרחק 2-3 שנים מסיום הטיפולים, אבל גם קצת פחות או קצת יותר זה בסדר, במידה ותחליטי שזה מה שנכון לך.

מנהל פורום סרטן השד