מעבר לשימוש בלטרוזול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/04/2017 | 08:58 | מאת: יעלי

שלום רב, לאחר טיפול משלים של שנתיים בטמוקסיפן הוחלף הטיפול ללטרוזול. אני נוטלת אותו זה היום השני בלבד ומרגישה שמשהו מתחולל בגופי. נראה לי שלחץ הדם שלי זינק. האם התופעה ידועה? האם זה אומר שעליי להחליף את הכדור? האם אנאסטרזול יותר "ידידותי"? מה עליי לעשות? תודה

19/04/2017 | 23:01 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

שלום, לכל כדור יש תופעות לוואי קצת אחרות, ובהחלט יכול להיות שהחלפת הטיפול גורמת לתופעות שלא היו קודם. יכולה להיות השפעה מתונה על לחץ הדם, אבל לא צפוי זינוק, בטח לא אחרי שימוש של יומיים. האם מדדת את לחץ הדם בזמן שאת מרגישה לא טוב? זה משהו שקל לבדוק. לא בהכרח יש סיבה להחליף כדור, אולי בעוד כמה ימים תתרגלי אליו והתופעות שאת מתארת יחלפו. חלק מהנשים מדווחות שאנסטרוזול יותר קל להן, ואחרות טוענות שאין כל הבדל או אף גרוע יותר. אפשר גם לשאול את האונקולוג שלך עד כמה המעבר הזה קריטי במקרה שלך. בחלק מהמקרים אין שום בעיה להמשיך עם טמוקסיפן, הרווח מטיפול של 10 שנים לעומת 5 דומה לרווח שמדווח עם מעבר מטמוקסיפן למעכב ארומטאז.

מנהל פורום סרטן השד