גוש בחזה שהוסר וכאבים חוזרים לאחר בדיקה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/04/2017 | 14:23 | מאת: ליאן

שלום רב ותודה מראש, לפני 10חודשים הוציאו לי גוש מהשד לא סרטני שהיה אצלי בערך שנה בשם פרידיומה (משהו כזה). מאז מדי פעם לא כל הזמן יש לי מן כאבים מוזרים מתחת לבית השחי שהולכים ובאים אבל בתדירות ממש נמוכה. שבוע שעבר הייתי אצל הכירורג לבדיקה שגרתית הוא בדק אותי ואמר שיש עוד 2 ציסטות עכשיו לא מסוכנות לא צריך לגעת ושאעשה ממוגרפיה ו-u.s. כי עברה שנה. יום לאחר הבדיקה שלו ועד היום יש לי כאבים כל הזמן בשד ומתחת לבית השחי שלא מרפה. יש לי 2 שאלות בבקשה, אם מבדיקה ידנית של לחיצות ומימוש חזק יכול להיגרם נזק לשד ולעורר ציסטות שלא היו או שיש ויגדלו, הכאב בשד שנותחתי ומתחת לבית השחי לא עדיף לא לגעת כי המקום עדיין אחרי ניתוח ? שאלה שניה, אם הרופא אמר שזה בסדר האם ממוגרפיה ו-u.s. יכולים לגלות משהו שהרופא לא זיהה? המווון תודה וחג שמח, ליאן

29/04/2017 | 18:11 | מאת: פרופ' דינה לב

הי ליאן, בדיקת שד ידנית לא מזיקה ואין עדות לכך שיכולה לגרום לפתולוגיה בשד. לגבי שאלתך השניה, כן, בדיקות הדמיה של השד עלולות לגלות ממצאים שאינם ניתנים לאיתור בבדיקה ידנית בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד