בדיקת אונקוטסט ופאונדיישין

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/03/2017 | 08:40 | מאת: שרה ש.

שלום וברכה. האם בדיקה של gfoundation one וכן oncotestיכולים להחשב כבדיקה על ידי פתולוג?או שפתולוג לא מעורב ומדובר בבדיקה של טכנאים אחרים..

05/04/2017 | 22:17 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אלה לא בדיקות פתולוגיות במובן הקלאסי של המילה - לא מסתכלים על תאים במיקרוסקופ ומנסים לאפיין אותם. מדובר בבדיקה של שינויים גנומיים (במספר גדול של גנים) ברקמת גידול, כשהמטרה היא להתאים טיפול על סמך שינויים אלה. לא מעורב פה פתולוג אלא מדענים, אנשי מחשוב (ביואינפורמטיקה) ורופאים מתחומים אחרים. אפשר להגדיר את זה כפתולוגיה מולקולארית (אם זה ניואנסים של חברת ביטוח) או חוות דעת נוספת בחו"ל.

מנהל פורום סרטן השד