ציסטות בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/06/2001 | 17:09 | מאת: שואלת

עד כמה אולטרסאונד היא שיטה מהימנה להבחנה בין ציסטות לגידול סרטני? האם עדיף לוודא ע"י ביצוע ביופסיה בנוסף ?

21/06/2001 | 11:51 | מאת: דר' בן אהרון

בדיקת אולטראסאונד היא שיטה טובה כדי לאבחן ציסטה- ציסטות בשדיים. להבדיל מגוש מוצק, ציסטה היא כיסיה המכילה נוזל. אין צורך לבצע ביופסיה ע"מ לאשרר אבחנה של ציסטה. לעיתים נדירות, כאשר מודגם נגע בתוך הציסטה , אזי מומלץ לבצע ביופסיה לאיבחון . אולטראסאונד מאפשר להגדיר את רמת החשד לממאירותו של גוש מוצק בשד, ובהתאם ,לאבחנו בעזרת ביופסיה מונחית.

מנהל פורום סרטן השד