מבולבלת- IVF טבעי?

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

13/09/2014 | 18:24 | מאת: הגר

שלום לכולן, כמו שאומרים, "הסיפור שלי הוא קצת מוזר" :-) (ואולי לא שגרתי). אני בת 34, רווקה ומעולם לא הריתי ולא ניסיתי להיכנס להריון. השעון הביולוגי "מתקתק" ואני חושבת כבר כמה שנים על הורות יחידנית (כלומר- מתורם זרע). החלטתי שאני רוצה לבצע הקפאת ביציות כדי לאפשר לעצמי ארכת זמן נוספת ולא להיות לחוצה להחליט כרגע. לאחר שפניתי לרופא הנשים וקראתי חומר רב על הקפאת ביציות, שנינו (הרופא ואני) הגענו למסקנה שמבחינת אחוזי ההצלחה של השגת הריון מביציות מופשרות שהם נמוכים יחסית לעומת עוברים מופשרים, עדיף להקפיא גם ביציות וגם עוברים (מתרומת זרע). כך יהיה לי "גיבוי" למקרה שהביציות המופשרות לא ישיגו הריון בבוא היום. לכאורה פשוט (??) אבל פה מתחילה הבעיה: אני נוטלת מזה שנים רבות תרופות נוגדות דכאון בשל התקפי דכאון שארעו לי בשנות ה20 לחיי. ב4 השנים האחרונות אני יציבה לגמרי, בעלת עסק משגשג, מתפקדת היטב, לאחר טיפול פסיכולוגי מוצלח. הפסיכיאטר שלי חושב שהגיע הזמן להפסיק את התרופות נוגדות הדכאון ושאני לא זקוקה להן יותר. אותו פסיכיאטר (שאני מעריכה מאד את דעתו) חושש ומאד לא מרוצה מהרעיון של להמטיר אותי בהורמונים לצורך IVF. הוא טוען שאם לכל אשה מתן הורמונים במינון גבוה עלול להשפיע על מצב הרוח, הרי שעבורי זה יכול להיות פשוט הרסני ולהחזיר אותי שנות אור אחורה. הוא עודד אותי לבחון אפשרות לIVF טבעי. רציתי לשאול אתכן האם למישהי מכן יש ניסיון בIVF טבעי שלא לצורך הריון, אלא לצורך הקפאת ביציות? הבנתי מרופא הנשים שבהקפאת ביציות לצורך שימור פוריות נהוג לשאוב 20 ביציות ואני מניחה שבIVF טבעי זה אומר כמעט שנתיים של שאיבות! (כאן, בניגוד לIVF רגיל לצורך הריון, לא נדע אם ההריון "תפס" או לא בזמן אמת, אחרי כל מחזור טיפול, מכיוון שאנחנו לא מחזירים אותן כרגע לרחם). מה דעתכן? מישהי מכן עברה סיפור דומה? יש לכן רעיונות מה כדאי לי לעשות? אשמח לקבל המלצה על רופא פוריות בעל "ראש פתוח" שמוכן לבחון אלטרנטיבות לIVF הרגיל עם ההורמונים. (חשוב לי להדגיש שוב: אני לא מעוניינת בהשגת הריון כרגע, היות שאני ממש לא מרגישה בשלה לכך עדיין. אבל מכיוון שאני כבר בת 34 והפוריות רק הולכת ויורדת עם הזמן כידוע, חשוב לי לשמור לעצמי אפשרות להריון בעתיד). תודה שקראתן עד לכאן :-)

14/09/2014 | 21:31 | מאת: קרן

היי הגר, ברוכה הבאה, הדילמה שאת מספרת עליה לא פשוטה. קודם כל חשוב לדעת שלא אצל כל הנשים ההורמונים משפיעים כל כך על מצב הרוח, אבל אני מבינה מאוד את החשש במקרה שלך. האם הפסיכיאטר שלך יכול אולי להתייעץ עם רופא פוריות? האם כדאי אולי לנסות הורמונים במינון נמוך (נניח בשאיפה להשיג 3-4 ביציות בסבב, לא המון), ולראות איך זה משפיע עלייך? אני חוששת שתהיה לך בעיה לעשות טיפולים כאלה בסבבים טבעיים בעיקר כי לא יהיה שום גורם שיממן לך אותם וזה צפוי לעלות המון כסף. אבל טוב מאוד שאת שוקלת את צעדייך בקפידה ומתייעצת, ולא הייתי לוקחת את הסיכון של ההורמונים אם הפסיכיאטר שלך מתנגד נחרצות -- או לפחות הייתי מתייעצת עם עוד פסיכיאטר. זה באמת לא נושא שכדאי לשחק איתו. כך או כך, אני מאחלת לך מכל הלב הצלחה גדולה בטיפולים, וגם בזוגיות, אי"ה

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה