תוצאות פרופיל הורמונלי

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

10/11/2013 | 10:45 | מאת: 42+

שלום לכולם, אני אחרי ב. דם לפרופיל. פעם ראשונה. בת 42 + ילד בן כמעט 3. חשבתי לנסות להכנס להריון שוב. האם מישהי יודעת להגיד לי מה התוצואות? ה fsh גבוה אני רואה אבל האם אלו נתונים שמראים שלא ניתן להכנס להריון ספונטני? תודה שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון | אנדוקרינולוגיה TSH | mIu/l | 4.8 | Prolactin | mIU/l | * 140 | LH - Luteinizing Hormone | IU/l | * 7.2 | FSH | IU/l | * 13.4 | Estradiol (E2) | pmol/l | * 202 | Progesterone | nmol/L | * 3.1 | Testosterone Total | | 1.5 nmol/L -קטן מ |

10/11/2013 | 11:19 | מאת: קרן

שלום וברוכה הבאה לקורתנו, אענה לך כמו שאני עונה לכל אשה בקבוצת הגיל שלנו (גם אני בת 42): הגיל משמעותי יותר, בעיניי ומניסיוני, מתוצאות הבדיקות, והדבר היחיד שאין לנו הוא זמן לבזבז. תוצאות הבדיקות שלך טובות, לטעמי אפילו טובות מאוד יחסית לגיל, אבל לצערי ממקרים רבים שאני מכירה FSH הוא לא מנבא כל כך טוב ליכולת להשיג היריון אחרי גיל 40. וזה נכון, אגב, בשני הכיוונים (אני לדוגמה בהיריון כרגע עם FSH שהיה קרוב ל-19 בבדיקה האחרונה, ולעומת זאת היו כאן נשים בגילנו עם FSH נמוך בהרבה שהתקשו מאוד להפיק ביציות ועוברים טובים, וכמובן להשיג הריון). לכן אני אישית מאוד סקפטית לגבי הבדיקה הזאת ומה שהיא מעידה. כמה שאלות, אם אפשר: האם אתם כבר מנסים להשיג הריון, ואם כן במשך כמה זמן? מצד שני, האם עד עכשיו מאז הלידה מנעת הריון באופן אקטיבי? אם לא רק שלא ניסית עד עכשיו אלא מנעת, ייתכן שהייתי מרשה לעצמי לנסות כשלושה-ארבעה חודשים באופן "ספונטני", תוך מעקב קפדני אחרי מועד הביוץ וקיום יחסים "לפי הספר" בימים הרלבנטיים. מעבר לכך, אם חלילה לא יושג הריון באופן כזה תוך שלושה-ארבעה חודשים, אישית לא הייתי מבזבזת ולו יום אחד נוסף לפני פנייה לטיפולים, אם ילד נוסף הוא דבר שבנפשך/כם. אם זה פחות קריטי בעינייך (גישה לגיטימית בהחלט), את יכולה פשוט לנסות ולקוות לטוב. שוב, על פניו לפי תוצאות הפרופיל, סיכוייך טובים מהממוצע יחסית לגיל, אבל זה רק באופן יחסי, וגיל האשה הוא גורם מאוד רלבנטי ביכולת להשיג הריון תקין. מבאס ומעצבן, אבל עובדה. ואגב, אני לא בטוחה בעצם אם מדובר בהריון עם בן זוג או עם תרומת זרע, אבל אם מדובר עם בן זוג הייתי שולחת אותו כבר עכשיו לבדיקת זרע. מאחר שאין לך זמן לבזבז, לא הייתי רוצה לנסות באופן טבעי במשך חודשים רק כדי לגלות אחר כך שיש איזו בעיית זרע, אפילו קלה יחסית. ושיהיה המון המון בהצלחה! אנחנו כאן לכל שאלה או התייעצות

10/11/2013 | 12:21 | מאת: 42+

היי קרן, ממש תודה על התגובה. אז ככה, אנחנו כן מנסים 3-4 חודשים בדיוק מה שכתבת. בגלל שלא הצלחנו הלכנו לעשות בדיקות. ב. זרע יצאה תקינה. אז עכשיו בעצם נותר להתייעץ עם אנשי מקצוע?

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה