מעניין לדעת - טיפולי פוריות משפיעים על מין העובר

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

26/09/2013 | 20:16 | מאת: שלי

מחקר חדש מצא שבטיפולי פוריות נולדו יותר בנים מבנות - 57% לעומת 50% הסיבה נעוצה בעובדה שהזרעים "הגברים" זריזים יותר מ"הנשיים" וממהרים להיכנס לביצית. אולם ביצית שעוברת ICSI (מיקרומניפולציה) סבירה יותר לבת מאחר שלמרות ש"הגברים" זריזים יותר, הנשים שורדות יותר ולכן 24 שעות אחרי שהפשירו את הזרע יש יותר סיכוי לבת (52-3%) אולם השלב המכריע הוא שלב ההחזרה עוברים שהוחזרו 5-6 אחרי ההפריה מעלים את הסיכוי לבן וזאת מכיון שבשלב הזה העוברים הזכרים ממהרים לגדול ולכן הרופאים נוטים לבחור בהם יותר להחזרה. כמובן, המספרים לא גדולים ובשום אופן לא כדאי לשנות, לקצר או להאריך ממה שפוסקים לנו הרופאים. שיהיה בהצלחה לכולן ולמתעניינות ניתן למצוא את הכתבה המלאה בקישור המצורף: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8029969/Fertility-treatment-can-lead-to-more-boys.html

28/09/2013 | 08:30 | מאת: נועה

מעניין, אבל לדעתי האישית הטיפולים כרוכים בכל כך הרבה משתנים, מה גם שלא לקחו בחשבון מן הסתם עוד הרבה מאד גורמים שלדעתי מאד מכריעים על איזה הריון ואיזה עובר נקלטים, כמו רגש, מוכנות נפשית, ועוד.... כך שהייתי לוקחת את התוצאות בערבון מוגבל בדיוק כמו שאמרת :-) שבת שלום!

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה