איכות הביציות ביחס לכמות שנשאבה

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

14/03/2013 | 09:40 | מאת: גלית

שלום לכולן. שאלה לי. האם ככל שעולה מספר הביציות שנשאבות יורדת, במקביל, איכותן? בעבר שאבו לי 16 והופרו 14 לאחר מכן נשאבו 14 והופרו 11 (ואז נולד הבן המתוקיי שלנו) ועכשיו נשאבו 21 (1) והופרו "רק" 13.... תודה ושיהיה יום נפלא לכולן ובשורות טובות

14/03/2013 | 14:47 | מאת: קרן

היי גלית, בעיקרון ידוע לי שאם מייצרים יותר מדי ביציות במחזור אחד זה עשוי לבוא על חשבון איכותן, ולמיטב ידיעתי רופאים היום שואפים להגיע לסביבות 10-12 ביציות במחזור ולא יותר (גם כדי להימנע מגירוי יתר, כמובן). אבל במספרים שאת מתארת נראה לי שייתכן שפשוט חלק מהביציות לא היו בשלות - מה שקורה כאשר הזקיקים בגדלים מאוד שונים, והשאיבה הרי נקבעת לפי הזקיקים המובילים. כלומר, אם נכנסת לשאיבה עם 21 זקיקים, אבל חלקם היו סביב גודל 10, 12, 13, אז הביציות שנשאבו מהזקיקים האלה לא היו בשלות ולא היה סיכוי להפרות אותן. אם חשוב לך להבין את זה, את יכולה לבקש מהרופא שלך שיגיד לך לפי דו"ח המעבדה כמה ביציות בשלות היו וכמה מתוכן הופרו, אבל זה לא נשמע לי כל כך משנה. 13 הפריות זה המון! שיהיה הרבה בהצלחה בהחזרה. מחזיקה לך אצבעות &&&

14/03/2013 | 16:00 | מאת: גלית

תודה קרן ושיהיה בהצלחה רבה גם לך :-) מסע לא פשוט אנחנו עוברות, אין ספק בכך

16/03/2013 | 15:02 | מאת: נועה

נכון מאד כל מה שנאמר. בתור אחת שתמיד הפיקה המון ביציות עם די הרבה עוברים אבל כמעט אף עובר ששרד מעבר לאלו שהוחזרו, אני יכולה לאשר את התאוריה. בהחלט יש ירידה באיכות הביציות, אפילו אם באופן פלאי רוב הזקיקים מצליחים להגיע לגדלים כמעט שווים. אין לגוף יכולת להבשיל בבת אחת כל כך הרבה ביציות. זה כל כך מנוגד לתהליך הטבעי שקורה בגוף. הגוף בגדול מתוכנת להבשיל ביצית בודדת ולגרום לשאר הזקיקים להיות בלתי רלוונטים. אבל כמו שאנחנו אומרות תמיד - לא צריך יותר מאחד שיעשה את העבודה כמו שצריך... בהצלחה גדולה!

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה