שאלה והתבכיינות

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

05/03/2013 | 20:58 | מאת: דנדן

היי אני אחרי ההזרעה השנייה. כמובן שנכשלה, אני מצטערת על הפסימיות אבל אני כל פעם מאמינה שהפעם זה זה (ללא קשר לטיפולים, גם כשאנחנו מנסים טבעי) אפילו הסימנים של המחזור לא באים כבר ולכן כל חודש אני באשליות לא תאמינו אבל כבר חודשיים אני מדמיינת בחילות. דפוקה. אני רוצה לשאול: באיזה יום צריך ללכת למרפאה, מיום קבלת המחזור? תמיד הלכתי ביום השני אבל כמה ימים מותר לחכות עד שהולכים לקביעת הטיפול החדש? מותר גם ביום השלישי? בד"כ אני מקבלת זריקות מהיום החמישי..... ושאלה נוספת: הופיעו היום בערב כתמים אדמדמים שבטח מהר מאוד יהפכו למחזור האם נספר מהיום או ממחר ? סתם, אין לי מצב רוח. אני ארשה לעצמי לעשן היום סיגריה מהדכאון, כבר שנה וחצי מנסים מה יהיה? לא רוצה הפריות אין לי כוח לכתוב, או מצב רוח מקווה שתענו לי (קרן מקווה שאת פה) תודה, דנדן

05/03/2013 | 21:40 | מאת: קרן

כן, אני כאן... אוף, אני כל כך רוצה לומר לך שאולי זה לא המחזור ואולי את טועה, אבל מניחה שאת מכירה טוב את הסימנים :-( לשאלתך, בעיקרון אמורים לספור מהיום הראשון של הדימום ממש, ורוב הרופאים גם ממליצים לשים את שמונה בערב כ"קו חוצה", כלומר אם התחלת לדמם בראשון בשבע בערב אז יום ראשון הוא היום הראשון למחזור, אם התחלת לדמם בתשע בערב אז יום שני הוא היום הראשון למחזור. כך או כך זה לא מאוד משנה, ואת יכולה לעשות את הבדיקות גם ביום השלישי למחזור, ואפילו ביום הרביעי. זה קריטי יותר רק בהפריות בפרוטוקול קצר, שאז מתחילים להזריק כבר ביום 2-3. ומתוקה שלי, אני מאוד מבינה את רצונך להימנע מהפריות אבל חושבת שאת צריכה להזכיר לעצמך שאם כך את צריכה יותר סבלנות. לי לא היתה סבלנות, וזאת בדיוק הסיבה שרצתי להפריות. אם החלטת - בצדק רב מבחינתך - שאת רוצה לתת עוד צ'אנס להזרעות, את חייבת לזכור שהן לוקחות, בדרך כלל, יותר זמן. ואני לגמרי מפרגנת לך סיגריה הערב ;-)

05/03/2013 | 23:25 | מאת: דנדן

תודה על המענה המהיר, איזה כיף שאת כאן. אז אם היום קיבלתי, יום שלישי (וכן, זה כבר ברור שזה מחזור, אין פה ספק), האם יום שישי זה עדיין יום טוב לגשת לבלינסון? כלומר, יום 4 למחזור. אני בכלל לא בטוחה שאפשרי ביום שישי..... יש שם רופא? את מטופלת בציבורי או בפרטי? קרן, את יודעת אם מותר לעשות עיסוי באותו יום שעושים הזרעה, או שזה לא מומלץ? קבעתי תור לעיסוי בדיוק ביום שאמור להיות לי הטיפול, זה לא מומלץ? וחכי, בואי נראה בכלל האם אין ציסטה.... אין, אין, סיוט ואין לי ברירה, אהיה חייבת לחכות לשישי, בגלל העבודה שלי, הכי טוב שאלך בשישי ועד אז חוסר ודאות מה יהיה הפעם אוף. תודה על ההודעה שלך, כיף שאת פה דנדן

05/03/2013 | 23:28 | מאת: דנדן

למה הזרעות לוקחות יותר זמן? והאם לרוב זה מצליח בהזרעה ראשונה, שנייה, שלישית? כמה?

06/03/2013 | 08:15 | מאת: קרן

קודם כל, אני מאוד מצטערת לשמוע. שנית, לדעתי אפשר עוד ללכת לבדיקות ביום רביעי למחזור, אבל אולי כדאישתשאלי את הרופא שלך ליתר ביטחון? אני לא יודעת איך זה עובד בבילינסון,אבל בעיקרון יש בדיקות בימי שישי כי ב-IVF חשוב לדייק (עושים שאיבות אפילו בשבת). לדעתי בנות שהן "רק" בהזרעות לא אמורות להגיע לבדיקות בשישי (לפחות במכבי), אבל אני מניחה שהאחות שלוקחת דם והטכנאית שעושה אולטרה סאונד לא יודעת באיזה טיפול את. אני מטופלת אצל רופאת מכבי ועושה את השאיבות/החזרות באסותא איתה. זה אפשרי במכבי, לא יודעת איך זה בקופות אחרות. את רוב בדיקות המעקב אני עושה במעבדות מכבי, חלקן באסותא (לפי הנוחות שלי באותו יום). ולמה כתבתי שהזרעות לוקחות יותר זמן? פשוט כי סטטיסטית הפריות הן ה"תותחים הכבדים" שמשיגים בהם תוצאות מהר יותר. כמובן שיש נשים שמצליחות בהזרעה ראשונה ונשים שלא עלינו צריכות המון הפריות, אבל באופן כללי הפריה עוקפת יותר בעיות ומגדילה את הסיכויים להיריון. מאחלת לך שהדרך שלך מעכשיו תהיה קצרה (לגבי העיסוי: לא ידועה לי על בעיה, אבל איך את יכולה לדעת מעכשיו מתי הטיפול צפוי? לא הייתי עושה עיסוי אחרי הזרעה)

06/03/2013 | 10:23 | מאת: דנדן

בוקר טוב. מה שלומך? בדקתי את הנושא ואפשר להגיע גם ביום הרביעי אז לפחות חצי נחמה, שנופל על שישי. הטיפולים שלי יוצאים תמיד קבוע, יום חמישי זריקות, יום חמישי אחכ מעקב, תמיד אוביטרל ויומיים אחכ הזרעה אז אני יודעת שזה ייפול על היום שקבעתי מראש מזמן עיסוי וכל חיכיתי לו. כמובן שלא אקח סיכון,אז אזיז אותו. אני בלי מצב רוח היום בגלל המחזור הארור ובנוסף יש לי כאבי מחזור חזקים מאוד. אשתדל להיות חזקה. יום נעים ותודה על הכל

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה