תרופה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/01/2006 | 16:44 | מאת: זהבה

שלום כשהקשתי באינדקס התרופות לקבל מידע על תרופת הקסאקפרון לתדהמתי קבלתי מידע על תרופה בשם טרוקיטל ממשפחת כלורפרומאזין שמטפלת בדיכוי פסיכוזה,מניה,שיטין. לעומת זאת ידוע לי כי תרופת הקסאקפרון מטפלת בהפסקת דימום ווסתי מוגבר. שאלתי:1.האם תרופת הטרוקטיל היא תרופה חלופית לקסאקפרון ומטפלת הן בבעיות פסיכוטיות והן בבעות גניקולוגיות להפסקת מחזור.או שנפלה טעות האינדקס התרופות באינטרנט? 2.האם תרופת הקסאקפרון גורמת לכיווץ כלי הדם וליצירת קרישי דם והאם בגלל עובדה זו היא מהווה סיכון בריאותי בפרט כשיש לי בעיה של אי ספיקה קלה במסתם המיטראלי ורקע משפחתי של מוות מהתקף לב. 3.איזו תרופה יעילה יותר לעצירת דימום וויסתי מוגבר:הקסאקפרון או ה-primolut-nor והאם אתה יכול להמליץ לי על תרופה טובה יותר עם פחות תופעות לוואי לעצירת הדימום? תודה

15/01/2006 | 07:06 | מאת: ד"ר דליה אדמון

זהבה שלום הקסהקפרון אינה תרופה פסיכיאטרית וכנראה שנפלה טעות בשלב כלשהוא של חיפויך בנט. התרופה אינה יוצרת קרישים בתוך כלי הדם ואינה מהווה סיכון אולם בכל מקרה ומקרה יש לשקול התאמתה לפי ההסיטרויה הרפואית ובטוחני כי דנת בכך עם רופאך. ההקסקפרון פועל להקטנת כמות הדימום בזמן שהפרימולוט נור פועל להפסקת סיבת הדימוםפ על ידי דיכוי רירית הרחם. דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם