קלופוסקפיה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

09/01/2006 | 14:48 | מאת: מרינה

שלום, אני בת 29, ילדתי לפני שנה וחצי (לידה רגילה) . אני לוקחת גלולות באופן קבוע. בבדיקה אחרונה של רופא נשים הופנו אותי לבדיקה קלופוסקופיה (נאמר לי שיש שינוי של צבע בשפה קדמית של הרחם ולכן שלחו אותי לבדיקה). אתמול עשו לי בדיקה. בסיכום כתבו שהכל תקין למעט שינוי בצבע (AWD עדין) בשפה הקדמית ונלקחה ביופסיה . אני מאוד נלחצתי כאשר לקחו ביופסיה. האם יש סיבה לדאגה? מה זה אומר שינוי בצבע בשפה קדמית? מה זה AWD עדין? תודה.

10/01/2006 | 06:03 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך בשלב זה אין סיבה לדאגה. היות ואין מדובר בבדיקה קשה מאד (כן, אין לי ספק שהיא מאד לא נעימה) והיות וניתן בצוואר הרחם לאבחן נגעים גם בשלב טרום סרטני, מקובל בכל ספק לבצע ביופסיה עדינה. קרוב לוודאי שתתקבל תשובה תקינה, או במקירם רבים דלקתית. ומידה ולא - מרבית הממצאים שמתגלים ניתנים לטיפול מקומי בלבד. הביופסיה מאפשרת לנו לעתים התאמה יותר מדוייקת שלטיפול אנטי דלקתי ומזהה אילו נשים זקוקות למעקב קולפוסקופי חוזר. בשלב זה שכחי מהענין עד לתשובה. דר' דליה אדמון

11/01/2006 | 09:50 | מאת: מרינה

שלום, תודה על תשובתך. כמו שאמרתי לפני יומיים עשו לי קלופוסקופיה ולקחו ביופסיה ויש לי עדיין דימום קל. רציתי לדעת כמה זמן זה אמור להמשך? האם אפשר לעשות פעילות ספורטיבית בזמן הזה? תודה, מרינה.

מנהלי פורום האשה והרחם