מיומה ברחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/01/2006 | 18:20 | מאת: miri

בת 43 אמא ל3 ילדים 2 הריונות ראשונים תקינים ולידות רגילות . בגיל 34 ילדתי לידה מוקדמת בשל רעלת הריון קשה . לחץ דם גבוע שגרם גם לבצקת במוח. מאז הלידה האחרונה בערך בעיות במחזור החודשי מחזור לא סדיר . מזה כ4 שנים כמעט ללא מחזור. בדיקות שעברתי כמו פאפ ופיפל יצאו תקינות כמו כן בדיקות הורמונים . בבדיקת אחרונה לפני כיומיים נתגלה ציסטות בשחלה וכמו כן מיומה ברחם עליה ידעתי היא ללא שינוי . בדיקות הורמונים שעברתי יצאו הערכים הבאים estradiol -73.4 lh 43.2 fsh 70.9 tsh 2.24 פרולקטין 185 מפענוח בדיקות באינטרנט הבנתי כי הערכים גבוהים מאוד . מה יכולה להיות הסיבה האם יש קשר ללידה המוקדמת לפני כ8 שנים סליחה על האריכות אודה לך על תשובתך

08/01/2006 | 23:24 | מאת: ד"ר דליה אדמון

מירי שלום רב על פי התשובות שהעברת לעיונינו והדיווח כי אינך מקבלת מחזור כבר 4 שנים את כבר נמצאת במצב של אל-וסת/מנופאוזה. כצפוי, המיומה שאובחנה אצלך לא השתנתה בתקופה זו בהעדר פעילות הורמונלית. הופעת אל-וסת בגיל יחסית מוקדם יכולה להיות קשורה לפגיעה שעברת במקביל לרעלת הריון הקשה שחווית. רצוי שתייעצי לגבי הבעיות ההורמונליות/אנדוקריניות עם הרופא שלך או בפורום לגיל המעבר. באשר למיומה, היות והינה ללא שינוי ואינך חשופה לגירוי הורמונלי, קרוב לוודאי שאין כל צורך בהתערבות בשלב זה. דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם