מיומה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

05/01/2006 | 23:16 | מאת: חנה

שאלה באחת מתשובתייך צינת כי בבדיקת us יש לבדוק אם יש זרימת דם חריגה בבדיקת הדופלר. שאלתי:מהי בדיקת דופלר בהקשר למיומה ומה פרוש זרימת דם חריגה תודה

08/01/2006 | 23:17 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך חנה, בדיקת דופלר הינה בדיקת אולטראסאונד בה מנצלים את הטכניקה למדידה עקיפה של זרימת הדם באיבר הנבדק. בדיקה זו בגינקולוגיה חשובה בייחוד בנסיון לאבחן אופיים של ציסטות שחלתיות - אין הבדיקה קובעת אם כן או לא מדובר בגידול סרטני, אולם הבדיקה נותנת מידע נוסף על הסיכוי כי מדובר בגידול ממאיר או שפיר כל טוב דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם