אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

03/01/2006 | 20:02 | מאת: חגית

ד"ר אדמון, ערב טוב תודה על תשובתך המפורטת לשאלתי הקודמת (לפני כמה ימים). תיזכורת - אני לאחר ניתוח כריתת רחם (לפני 10 ימים), אחרי הניתוח קיבלתי אוגמנטין ל-5 ימים. מזה יומיים יש לי חום של בערך 38.7-39 , מהבקר יש לי גם הפרשות חום/אדום מהוגינה. זה מלווה בצריבה בעת מתן שתן וריח חזק.- ביקרתי היום אצל רופאת הנשים, היא לקחה לי דגימת שתן ונתנה לי "זינט" 500 מ"ג 2 ביום. היא גם בדקה אותי וגינלית (ידני) וראתה שהכל תקין , היא אמרה שכנראה יש לי דלקת בשתן בעקבות הניתוח , וההפרשות הן התפרים הפנימיים שנמסים. אשמח לשמוע גם את דעתך.

04/01/2006 | 00:42 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך דלקת בדרכי השתן הינה אחת הסיבוכים השכיחים לאחר ניתוח ובהחלט יכולה להסביר את החום שעלה ואת הצריבה במתן שתן. ההפרשות/דימום מהנרתיק יכולים להיות מתפרים בשלבי ספיגה. בהתחשב בכך שהבדיקה הוגינלית תקינה, זו כנראה האבחנה הנכונה. יחד עם זאת, יש לזכור, כי לעתים יכול להופיע זיהום באגן לאחר ניתוח, מעל כיפת הנרתיק. במידה והחום אינו מגיב תוך 24 שעות , לפחות לערכים שלא מעל 38, רצוי להבדק שנית כולל בדיקת על קול וספירת דם. בהצלחה דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם