מיומה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/05/2006 | 09:36 | מאת: מיכל

שלום שמי מיכל, בת 42, אם ל 3. לפני כחודש וחצי התגלתה אצלי מיומה סבסרוזית בגודל 51*62. זוהי הפעם הראשונה בה נצפתה המיומה מאחר ולא ביצעתי אולטראסאונד המון שנים. הסיבה שבגללה הפעם ביצעתי את הבדיקה היא כאבים הדומים לצירי לידה במשך מספר ימים. מאז לא חזרו הכאבים. מחזור סדיר. דימומים סבירים. אין בעיות מיוחדות.רופא הנשים שלי המליץ רק לעקוב אחר המיומה מאחר ואינה יוצרת בעיות מיוחדות. מה שמאוד מטריד אותי: לפני כ 12 שנים התגלו אצלי תאים טרום סרטניים בצואר הרחם CIN 3 אשר טופלו והוסרו ב LOOP. אני במעקב תמידי כל חצי שנה בבדיקות פאפ וקולפוסקופיה והכל תקין. האם יכול להיות קשר בין המיומה לבין התופעה של התאים שהיו לי? האם יכול להיות שבכלל זה סרטן שהוא המשך התהליך של ה CIN שהיה או שאני יוכלה לסמוך על כך שאם אומרים שזו מיומה אז זו אכן מיומה ? החשש הגדול שלי הוא שזה אולי גידול סרטני הנובע מהתופעה שהיתה לי עם התאים הטרום סרטניים ואולי עכשיו ניראה כמו מיומה ? האם יכול להיות קשר בין התאים הסרטיניים שהיו לי לבין גידול כזה ברחם? ואולי זה שאני ממתינה למעקב אחר גדילת המיומה רק מסכן אותי אם יכול להיות קשר בין השניים? מאוד מודאגת. אודה על תשובה מפורטת ומלאה ובהקדם. תודה רבה

21/05/2006 | 00:43 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך ניתן כמובן להבין את החרדה שלך, והחשש שמא הדברים קשורים . ראשית, לו החלילה הייתה התקדמות של תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם, כפי שהיו לך, לתאים סרטניים, דרך ההתפשטות הייתה שונה ולא הייתה מתבטאת בגוש בגודל שכזה על פני הרחם. שנית , את מתארת מעקב מסודר לאחר שינויים בצוואר הרחם. סביר להניח לפי התיאור שתיארת שמדובר במיומה ,ואין כלל סבירות שאף אם את המקרה הנדיר שמדובר בגידול ולא ב "סתם שרירן" , אין קשר לממצאים שהיו בעבר בצואור הרחם אנא, נסי להרגע מחששותיך

09/08/2008 | 00:24 | מאת: אנחלה

רציתי לשאול 2 שאלות . אני בהריון בשבוע 22 וגילו אצלי מיומה גדולה 12*11 ס"מ בקיר הימני של רחם בבדיקת סקירת מערכות -טרימסטר שני . רציתי לשאול: 1)האם זה יכול להיות מסוכן בשביל העובר? 2) האם אפשר לעבור טיפול במיומה בזמן הריון מבלי לפגוע בעובר? 3) ואילו טיפולים יש בארץ כדי להוריד או להסיר מיומה? אודה מאוד אם תוכלו לענות בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום האשה והרחם