שרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

18/12/2005 | 11:28 | מאת: ליבי

מה הבדל בן שרירן למיומה ? האם אפשר לקבל יעוץ לגבי מספר שרירונים ברחם ,(מנח אחורי מוגדל ושרירוני)האחד בגודל 69*69 מ"מ 49*53 מ"מ 49*53 מ"מ את הממצאים האלה קיבלתי מבדיקת אולטראסאונט

18/12/2005 | 18:34 | מאת: נטלי

שלום רב, לשאלך מה ההבדל בין שרירן למיומה, כך שבעצם אין הבדל, שרירן, מהמילה שריר, הינו גידול שפיר של שריר הרחם, מורכב מתאי שריר ורקמת חיבור ברחם. מדובר על הגידול השפיר השכיח ביותר בקרב הנשים ונמצא בכשליש מהנשים בגיל הפריון ובכמחצית מהנשים בגיל 50. מיומה יכולה לגדול כגידול בודד וכמספר רב של שרירנים הגדלים ברחם. גודל השרירנים שונה ויכול להיות קטן מ1 ס"מ ועד ל 30 ס"מ ולשקול מספר עשרות ק"ג. כלומר שרירן, מהמילה שריר, ומיומה בלועזית. מקוה שעזרתי. נטלי.

18/12/2005 | 23:12 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך ליבי ראשית חן חן לנטלי על שהתפנתה לפניי לענות לך, וביסודיות רבה. אכן אין הבדל בין שרירן למיומה - אלא שככל הנראה שוחרי האקדמיה לשפה העברית ישמחו לשימוש במלה שרירן ולא במונח הלועזי מיומה. מעבר לייעוץ שקיבלת מנטלי המסביר לך כי הינך סובלת מבעיה שכיחה, נשמח לייעץ לך. אולם תכיב לנו בת כמה את, האם ילדת בעבר או הינך מתכננת ללדת , האם המחזורים שלך סדירים, כמה זמן הם נמשכים, וממה למעשה את סובלת לאחר התשובות האלו נשתדל להתמקד ב מהי הבעיה הרפאוית שלך לילה טוב דר' דליה אדמון

26/12/2005 | 21:12 | מאת: ליבי

בהמשך לשאלותי ,האם קימת תופעת לואי בהמצא השרירן ? משום שבזמן האחרון יש לי בחילות או הפרעות אכילה יש לציין שלא ירדתי במשקל מכך .תודה מראש ליבי

20/12/2005 | 10:00 | מאת: ליבי

ראשית תודה , בהמשך התשובה עוד מ"ס פרטים אני בת 42 לא עברתי לידות מתכוונת אם זה אפשרי ,מחזור סדיר ,משך המחזור 5-6 ימים.נישאלת שאלה נוספת האם ניתן להבחין אם זה סרטני( מבדיקת אולטראסאונט)?ומה עושים???

21/12/2005 | 07:24 | מאת: דר' דליה אדמון

שלום לך ליבי ראשית, היי רגועה - הסכיוי שמדובר בממצא סרטני קטן ביותר, וגם בעידן הרפואה הזהירה של היום נחשבה לזעירה וזניחה. אין כל בדיקה פרט לכריתה של מיומה ובדיקה מדוייקת במעבדה שיכולה לשלול לחלוטין קיומה של ממאירות. אולם, הנסיון מלמד שמיומה הינו גדיל שפיר שכיח ביותר בנשים, ובנוכחות מחזורים סדירים, ללא דימומים חריגים, אין סיבה לחשוד בממאירות. באשר לטיפול במומות שלך - לפי תשובתך אינני רואה תיאור של סבל או קושי מיוחד - אלא אם טרם הספקת לשתף אותנו - ולכן הדיון צריך לפנות לנושא של תוכניות ההמשך שלך. בגיל 42, את בוודאי מודעת לכך, ולא , אז צר לי אך מתפקידי להזכיר לך, כי תקופת הפריון שלך מתקרבת לקיצה. אנא, אל תתבלבלי מדיווחי העיתונות של לידות בגילאים מבוגרים. במרביתהמקרים מדובר בנשים שבחרו להרות מתרומת ביצית, והעתונות שומרת על צנעת הפרט שלהן ואינה מדגישה עובדה זו. עליך ראשית לדון עם עצמך על תוכניותיך בנושא פריון. בהתאם ניתן לייעץ לך באם לטפל כעת במיומה, או ניתן להמתין לאחר ההריון. כמו כן, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בהתאם למיקום המדויק של השרירנים, יחסית לחלל הרחם, וקצב הגדילה בהשווואה לבדיקות קודמות שעברת שיהיה בהצלחה

26/12/2005 | 21:26 | מאת: ליבי

ועוד שאלה נוסף לשרירן אני סובלת מכאבי גב {בלט בגב התחתון L-4 L-5 )האם השרירנים מוסיפים לכאבי גב ?

26/12/2005 | 23:47 | מאת: ד"ר דליה אדמון

ליבי שלום כאבי גב הינם שכיחים הן אצל גברים והן אצל נשים. הידעת כי זוהי אחת הסיבות השכיחות ביותר לאובדן ימיע בודה במשק?. נוכחותן של מיומות יכולה לתרום לכאבי גב, הן בשל מיקום הגורם ללחץ על עמוד השדרה, והן במקרים של מיומות גדולות בשל הכובד הנוסף שמועמס על עמוד השדרה. בטרם מייחסים כאבי גב לנוכחותה של מיומה, רצוי להבדק אצל אורטופד/מומחה לבעיות גב ורק לאחר שנשללו סיבות אחרות לכאבי גב, לדון באפשרות שכאבי הגב נובעים מנוכחות המיומה. לילה טוב

מנהלי פורום האשה והרחם