סיוע : ניתוח הסרת רחם או לפרוסקופיה ?

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

22/02/2006 | 23:09 | מאת: הילה

שלום לכולן, אשמח לעזרתכן.. "אין חכם כבעל ניסיון" -ומהניסיון שלכן חברות הפורום (לטוב ולרע) אני רוצה להפיק וללמוד. אני כותבת הודעה זו בשמה של אמי , כאשר תהיינה תשובות -אני אתן לה לקרוא אותן... אמי בת 43 , אשר בעקבות כאבי בטן חזקים מאד מאד ודימומים רבים ללא הפסקה (כחודשיים) גילו שיש לה מיומות ברחם. בהמלצת רופא הוצע לה לעבור ניתוח לכריתת רחם. כמובן, שהתחלנו לבדוק ולקרוא הרבה מאמרים..כתבות והמלצות. * קראנו אודות שיטת האולטראסאונד -החלטנו לא לעשות אותה כיוון שאין וודאות להסרה מוחלטת אלא רק למזעור גודלה של המיומה. * קראנו אודות ה"לפרוסקופיה" ,ואף קראנו על אישה אחת שעשתה את זה והיא מאד מרוצה ומציעה לא לרוץ ולבצע כריתת רחם! * קראנו גם שעדיף לכרות את הרחם ולא לנסות שיטות צדדיות... 1) מכל המאמרים והכתבות יצאנו רק מבולבלים ומרוב דובים לא רואים יער. אנחנו רוצים את הטוב ביותר לאמא שלנו. אני יודעת שזה מאד אינדוידואלי..ולכל מטופלת מתאים משהו אחר...אבל מה מתאים לאמא שלי? מי יכול להגיד לה את זה? איך אני יכולה לדעת שהרופא שמציע לה X או Y--באמת מציע לה משהו טוב?? (וכאן אני ממש מבקשת את עזרכתן! כל מי שעברה / שמעה /מכירה--בבקשה תמליצו לי! ו-כן !! אני כן מבקשת שמות ספציפיים של רופאים!! אני ממש מבקשת כי מרוב דובים אנחנו לא רואים יער!! 2) איזה בית חולים מומלץ? 3)איזה שיטה מומלצת? 4) אמא שלי סובלת מעודף משקל ולחץ דם גבוה מאד (אני מציינת את זה כי אולי זה ישפיע על המלצתכם. ) ---לא כדאי לחכות עד להורדת המקשל ואז לבצע כריתה או ניתוח ? אני בהחלט צריכה המלצות...כמה שיותר...דוגמאות מנשים שעברו ניתוח תתקבלנה בשמחה רבה (-: כמו שכולכן יודעות (לכל אחת מכן יש אמא! אם היא בחיים ואם לא-היא קיימת!! )--אמא יש רק אחת !! ולאמא רוצים את הטוב ביותר!! אני אשמח אם תעזרו לי למצוא את הטוב ביותר לאמא שלי!! המון תודה, הילה

23/02/2006 | 11:18 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לכולן ואף להילה. כולכן מוזמנות לענות להילה ולשתף אותה בנסיונכן הילה אני מזמינה את אמך להגיע להתייעצות במרכז לטכנולוגיות מתקדמות במרכז הרפואי על שם שיבא לקבלת מידע מלא על כל האופציות לטיפול בשרירנים בהצלחה דר' דליה אדמון

24/02/2006 | 13:02 | מאת: הילה

תודה לך, אפשר לקבל בבקשה מספר טלפון של המרכז?

23/02/2006 | 13:32 | מאת: לילוש

היי הילה. אני מבינה את הלחץ והפחד והדאגה שכולכם שרויים בו. אימי שתהיה לי רק בריאה עברה כריתת רחם לפני כשבועיים. היא עברה זו בגלל רחם ושק שתן נפולים , בריחת שתן וכו'. הניתוח שלה היה מורכב כי ביצעו בו מס' תהליכים. כריתת רחם, צוואר רחם שחלות וחצוצרות והרמה וקיבוע של שלפוחית השתן. וכל זאת עשו ללא פתח אלד הכל בניתוח וגינלי( כן כן הכל מלמטה ללא פתח. עידכנת כי אמך סובלת מעודף משקל חלק בלתי נפרד מהניתוח הינו ההרדמה ובניתוח זה לא חייבת הרדמה מלאה אלא חלקית _אפידורל). אומנם ברוב המקרים גם אצל אימי הוסיפו גם כללית אך עדינה במינון נמוך. אני מאוד ממליצה על דר' יוחאי דוד הוא מנתח באסותא, כמו שאת יודעת אסותא הוא בית-חולים קטן מחלקות קטנות ויחס אישי לכל חולה(לכל חולה אחות לאותו החדר) חצי החלמה היא המיקום. אני מאחלת לך ולאימך בהצלחה ואל תדאגו זהו ניתוח מאוד שיגרתי והמחקר שאת עושה הוא חכם מאוד, כמו כולנו בעידן המודרני הפתיחת בטן היא סבל נוראי למנותחת ובוגינלי הכאבים סבירים אני הייתי 3 ימים איתה בביה"ח . הכי חשטב החלמה מהירה והמון המון בהצלחה . אם תרצי פרטים נוספים תכתבי אלינו וגם אימי וגם אני נענה על הכל. ב ה צ ל ח ה , המון ב י ר א ו ת!!!!!!!

24/02/2006 | 13:03 | מאת: הילה

תודה. הרופא שהמלצת לי עליו נחשב לרופא טוב מקצועית או שההמצה הינה על רופא אדיב ועדין?

מנהלי פורום האשה והרחם