פוליפ

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

02/08/2016 | 20:21 | מאת: טלי

שלום אני בת 46 בבדיקה שגרתית נמצא פוליפ וציסטה האם חובה להוציא פוליפ מהרחם וציסטה כאשר המחזור סדיר ואין תופעות כמו דימומים וכו ואין תופעות שמפריעות למהלך החיים

שלום טלי, חובה - אין. הרפואה אינה מדע מדויק. הרפואה הטובה ביותר היא רפואה מונעת. מה היא מונעת - התפתחויות לא רצויות ואבחון מאוחר. מאחר שהפעולות להסרת הממצאים הן פשוטות יחסית "קל" יותר להציע אותן ולעבור אותן כדי לשמור על ראש שקט. מאידך, מעקב הוא גם אופציה אבל הכל תלוי באופי הממצאים ובתוצאות בדיקות העזר. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם