הסרת רחם וקיצור נרתיק

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/05/2016 | 03:09 | מאת: ליאת

בעקבות גילוי תאים טרום סרטניים הוחלט על ניתוח הסרת רחם וקיצור הנרתיק. אני בת 53 עם וסת אמא לילדה.התאים שגילו הם בדרדת cin3.אני מאוד רוצה להמנע מניתוח זה. אני חוששת מהקדמת גיל הבלות ירידה בחשק המיני ופגיעה במראה החיצוני בנוסף לסיבוכים האפשרים מניתוח זה. האם יש אלטרנטיבה? מה הסיכוי שתאים טרום סרטניים יהפכו למסכני חיים?

ליאת שלום, הסרת הרחם במקרי CIN3 היא סוג של קונצנזוס בקרב מנתחים רבים. היום, מקובלות גם גישות חלופיות של כריתת חרוט מצואר הרחם והשארת הרחם. זה מצריך הערכה יסודית של מצבך כולל גרידת צואר הרחם. רק לאחר מכן ניתן יהיה לשקול גישה שמרנית. כמובן שאם מדובר בארועים חוזרים של CIN3 יש מקום לשקול כריתת רחם בחיוב. אם תרצי לשמוע על הנושא בהרחיבה אני מציע לקבוע מפגש בטלפון 0775717230/236 - אשמח לעזור. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם