נטילת הורמונים בגיל המעבר אחרי הפסקה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

21/02/2016 | 19:32 | מאת: שרה

לדר' כהן שלום רב, אני בת 63 בריאה באופן כללי. מגיל המעבר 51 ועד לפני 5 שנים נטלתי תחליפי הורמונים ובעקבות מאמר שקראתי החלטתי להפסיק. מאז שיניתי את דעתי ורציתי לחזור ולקחת הורמונים בגלל מספר תופעות: דיכאון, הפרעת שינה חמורה, אוסטאופניה, גלי חום, יובש בנרתיק, ירידה בליבידו. רופאת הנשים מסרבת בנימוק שעבר זמן רב מידי ועכשיו זה לא יעזור וצריך לטפל בכל תופעה לגופה. האם זה נכון? כרגע אף אחת מהבעיות שמיניתי לא מטופלת והסבל גדול. אודה לעצתך.

שרה שלום, אם את אשה בריאה ונמצאת במעקב מסודר מבחינה גינקולוגית + שד, ובדיקות הדם שלך תקינות - איני רואה למה את צריכה לסבול כשיש אמצעי יעיל לטיפול. עם זאת עלייך להכיר בכך שהממסד הרפואי מזהיר מפני שימוש ממושך בטיפול הורמונלי בשל החשש לעלייה (אמנם קלה) בשכיחות סרטן שד, סרטן הרחם והפרעות מטבוליות אחרות. אני חושב שאם סבלך גדול ניתן לשקול החזרת טיפול עם נטילת סיכון מחושב קטן. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם