אמא מודאגת מאד!!!

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

05/01/2016 | 09:59 | מאת: שרי

שלום ! יש לי שאלה ממש דחופה מקווה שתוכלו לעזור לי... כשהייתי בהריון נאמר לי שלביתי יש ציסטה בשחלה והייתי במעקב הריון ולאחר מכן עד שהילדה הייתה בת שנה בבדיקה נאמר לנו שכנראה הציסטה נעלמה ב"ה כיום ביתי בת 14.3 ועדיין לא קיבלה ווסת יש קשר בין המקרה של הציסטה? אני רוצה לציין שביתי כמעט הילדה היחידה בשכבתה שעדיין לא קיבלה אז... אני מודאגת אשמח עם תעזרו לי בדחיפווות!!! תודה מראש .

שלום שרי, בסבירות גבוהה אין קשר בין הארועים בהריונך וכעת. נכון שמרבית הנערות כבר חוות וסת בגיל זה אבל הטווח הנורמלי הוא די רחב. בדרכ אני ממליץ להמתין עד גיל 15 אך הדבר תלוי בהתפתחות סימני המין המשניים של הנערה (שדיים, שיער ערווה ושיער בית השחי). אנדוקרינולוג ילדים או רופא נשים יוכל להעריך את המצב יחד עם בדיקות דם במידה שאת מוטרדת מאד. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם