דימום ביום ה15 למחזור

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

27/12/2015 | 13:28 | מאת: שיר

בת 40 לא לוקחת גלולות עם תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת. ווסת סדירה של 27 יום .הבוקר 15 יום מהמחזור הקודם ישנו דימום על התחתונית שנמשך במשך היום. יש לציין שיש לי מיומה בגודל 6 סמ על 6 סמ כבר הרבה שנים ולא היו לי דימומים באמצע המחזור. האם הדבר דורש בדיקה דחופה? ממה זה נובע?

שלום רב, דימום בין-ויסתי יכול להגרם מכמה סיבות, ולהלן העיקריות: 1. דימום לאחר יחסים - כתוצאה מחיכוך. 2. דימום סביב הביוץ - כתוצאה משינויים הורמונליים המתרחשים סביב מועד זה. 3. הריון 4. הפרעה מבנית ברחם כמו שרירן, פוליפ או פצע בצואר הרחם. כארוע יחיד לא צריך להבהל ולהלחץ. אם הארוע יחזור כדאי להבדק על ידי רופא (זה תמיד טוב...). רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם