כאבים חזקים - ממצאי CT

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

08/11/2015 | 09:04 | מאת: א

שלום רב,אני בת 35, בריאה. לאחרונה היו לי מס' פעמים כאבים עזים מצד שמשאל למטה בבטן התחתונה, ובאותה נקודה מקבילה בגב. נשלחתי ל CT כליות (זו הייתה אבחנת הרופא) ואלו הממצאים - כליות ומערכת מאספת - תקינות. רחם מעט מוגדל, תהליכים היפודנסים בשחלה ימנית קרוב לוודאי זקיקים, טיפות נוזל באגן הקטן, גודש בורידים אגניים סביב הרחם, וריד שחלתי משמאל מורחב לכל אורכו ומפותל ללא הדגמת פגם מילוי בתוכו. התור שלי לרופאת נשים הוא רק בעוד חודש. אשמח לשמוע הסבר / הכוונה עד לתור. תודה רבה ושבוע טוב.

שלום רב, כאב בטן תחתונה בנשים הוא אתגר איבחוני וטיפולי. הכאב יכול להיות קשור למערכת המין, למערכת השתן, למערכת העיכול, למערכת השלד והשרירים ועוד... הממצא של גודש בורידים האגניים וורידי השחלה מוכר כגורם לכאב אגן כרוני. במידה שלא נמצאת סיבה לדבר, יש הצדקה לבצע בדיקה הנקראת לפרוסקופיה - החדרת מצלמה לחלל הבטן להערכה בלתי-אמצעית של האגן וחלל הבטן. אם גם אז לא נמצאת סיבה, ניתן לבצע "איטום" או חסימה של ורידי האגן באמצעות שיטה הנקראת אמבוליזציה (פעולה דמוית צנתור). להתיעצות יסודית יותר ניתן להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220 ולקבוע תור. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם