אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/11/2015 | 22:54 | מאת: רולא

רולא 04/11/15 22:50 רולא 04/11/15 17:05 שלום אני בת 42 עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלה ימינית לפני 10 חודשים ואני מרגישה טוב מאוד מבחינת יחסי מין ותחושת מין בסדר גמור.אבל אחרי מעקב לאולטראסאונד שחלה שנשארה נמצא 4 ממצאים בגודלים שונים של ציסטות וביקש ממני הרופא בדיקות דם ovarian cyst alpha feto protein hysterctomy total abdomlnal וצילום חוזר ואמר שאולאי לעשות כריתת שחלה אבל הוא אומר שאני עדיין צעירה ...מה זה אומר וממה הוא מפחד ומה הבדיקות האלה אומרים ..ואם כריתת השחלה הנשארה זה אומר שלא יכולה להמשיך החיים שלי מבחינה מינית וכמה זה משפיע ...ותודה מראש

שלום רולא, ציסטה בשלה היא ממצא די שכיח ויש לבצע בדיקות עזר על מנת לעמוד על טיבה. הבדיקות הן בדיקת אולטראסאונד (עם דופלר) ובדיקות דם (סמנים גידוליים). גם כשהבדיקות תקינות, יש השפעה לגודל הציסטה ולמראה שלה. אינני יודע את התשובות לשאלות הללו ולכן אין ביכולתי להעריך מה רצוי לעשות עם הממצא. אין זה חד-משמעי שצריך להסיר את השחלה. שוב, תלוי בממצאים. להתיעצות יסודית יותר ניתן להתקשר לאיה מדיקל 0775717230/220 ולקבוע תור. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם