ציסטה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/09/2015 | 14:08 | מאת: תהל

בת 25, נוטלת גלולות 5 שנים. בחפיסה האחרונה מהגלולה מס1 ועד לגלולה מספר 5 היו לי יציאות מימיות וחוששני כי הגלולה לא נספגה כראוי, לקראת סוף החפיסה, נבדקתי אצל רופא נשים ונמצאה אצלי ציסטה בשחלה בבדיקת אולטראסאונד, מאפיינים: גודל 3 סמ, דופן ברור, צורה עגולה, ללא מחיצות. הרופא טען כי זו ציסטה הנובעת מביוץ וכי תעלם במחזורים הבאים ועלי להמשיך מעקב. אני מודאגת. עד כמה ניתן לחזות את אופי הציסטה בבדיקת אולטראסאונד? האם הציסטה הנל מסוכנת - מורכבת או פשוטה? האם סיכוי לסרטן?

שלום תהל, במקום להתייסר בשאלות מעיקות וחששות, כל שעלייך לעשות הוא להמתין זמן קצר עד לאחר הוסת הקרובה ולחזור על הבדיקה. קרוב לודאי שאם מקור הציטטה בביות, כפי שהרופא טוען, אזי היא תעלם או תתכווץ. עם לאו יהיה מקום להמשיך במעקב. לפי תיאורך הסיכון לסרטן הוא זניח. שנה טובה ובריאה.

מנהלי פורום האשה והרחם