ניתוח כריתת רחם--דחוףף

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/04/2015 | 09:52 | מאת: מאיה

אני בת 50 לפני ניתוח כריתת רחם עקב מיומה בגודל 11 ס"מ. אחרי ביקור אצל רופא, הוסבר לי שהניתוח יתבצע בפתיחת בטן, והושאר לי להחליט אם ברצוני להוריד גם שחלות וצוואר רחם. אני מתלבטת ואינני יודעת אם כן או לא. יש לציין שאין במשפחתי היסטוריה של סרטן צוואר רחם או שחלה. תוכל אולי לעזור לי ולפרט יתרונות וחסרונות של כל דבר?

מאיה שלום, גישתי הכללית לרחם האשה היא "שמרנית ככל שהדבר ניתן". לנשים עם שרירן יחיד, בכל גיל, אני מציע כריתה שמרנית של השרירן תחת הסרת כל הרחם. הסיבה לכך היא היות הרחם "עוגן" מרכזי ברצפת האגן הנשי והסרתו עלולה להיות כרוכה במספר לא מבוטל של תופעות לא רצויות. במידה שהוחלט על כריתת רחם ואת משלימה עם ההחלטה, אני ממליץ להשאיר את צואר הרחם ואת השחלות. יתרה מזאת - ניתן לבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית ולא בפתיחת הבטן. ליעוץ מפורט יותר אני ממליץ כי תקבעי תור בטלפון 0775717230 רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם