אדנומיוזיס

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

01/04/2015 | 21:00 | מאת: ש

שלום, בשל רחם רב שרירני עם דחיקה של חלל הרחם לאחרונה עברתי ניתוח מיומקטומי בלפרוסקופיה. בדוח ניתוח: רחם שרירני מוגדל 15 שבועות. נצפה שרירן פונדלי אחורי 6 ס"מ בנוסף מאחור מאוד נמוך שרירן 5 ס"מ. בנוסף נצפתה מסה גדולה של אדנומיוזיס הן בדופן האחורית והן בקידמית. אופן כריתת השרירן intramural. בוצעה כריתה של שני השרירנים ללא כניסה לחלל הרחם בנוסף הוצאה מסה גדולה של אדנומיוזיס עד לקבלת מבנה רחם קרוב לגודל תקין. האם לאור הנ"ל עשויה להיות בעיה בכניסה להריון? מהן השלכות האדנומיוזיס?

ש. שלום, אדנומיוזיס היא אבחנה מיקרוסקופית ויש להמתין לתוצאות בדיקה זו על ידי רופא פתולוג. לאדנומיוזיס יש פוטנציאל הפרעה לפריון הן במובן של מרקם לקוי של הרחם והן בשל שינויים במנגנוני התכווצותו החשובים לתנועת תאי הזרע בכיוון הביצית. הנושא נחקר ושנוי במחלוקת אך מקובל להניח כי הוא עלול להפריע לפריון. עם זאת, יש טיפולים תרופתיים שונים שיכולים לשפר את המצב. חג שמח ורפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם