תוצאות בדיקה גניקולית

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

01/04/2015 | 12:35 | מאת: נורית

שלום אני בת 54 ועברתי בדיקת אולטראסאונד וגינלית לגבי ברור רחם שרירני ואלו התוצאות גודל רחם 88X72X97 עובי הרירית 5.3 מ"מ. הערות רחם שרירני . בדופן אחורי שרירן סובסרוטי מסוייד 72X70מ"מ . שרירן אינטראמורלי מסוייד בדופן אחורי בקוטר 39 מ"מ. שחלות ימנית גודל מ"מ 32X17.מרקם-אין התיhחסות . שמאלית גודל מ"מ 25X20.מרקם תקין. סיכום באגן מימין הודגמה כליה אגנית. הבדיקה בוצעה בגישה וגינלית אבדומינלית. ורקטלית. סוג הבדיקה tv/ אשמח לקבל הסבר מה זה בדיוק אומר. מכיוון שהבודק אמר שזה גדול וכנראה לוחץ על שלפוחית השתן. האם זה יכול גם להשפיע על היציאות? שאלה נוספת שאולי לא קשורה לנושא ישנו גוש גדול שנמצא בצד שמאל של הבטן.קצת מתחת ולצד שמאל של הטבור כאשר הרופא בדק עם מכשיר האולטאסאונד את המקום הוא אמר כי צריך לעשות אולטראסאונד בטן. אשמח לקבל תשובה. חג שמח

שלום נורית, רחם שרירני הוא ממצא שכיח, אפילו שכיח מאד וכל זמן שאינו גורם להפרעות כלשהן או אינו גדל במהירות - אפשר לעקוב מבלי לנתח. שנית, גם אם צריך ניתוח, אל תמהרי להסיר את הרחם. עייני במאמר שכתבתי http://smalla.co.il/?p=2217. או http://www.haaretz.co.il/news/health/new-research/.premium-1.2116696 לגבי כליה אגנית זהו ממצא לא שכיח שאחת הכליות ממוקמת נמוך מהרגיל. זה מצב לא בעייתי בדר"כ אם כי עלולים להתגלות מומים נוספים בדרכי השתן. לגבי הגוש הסמוך לטבור - איני יכול לעזור לך מאחר שחסרים נתונים. אני ממליץ במקרים אלה על ביצוע CT בטן ואגן מאחר שבדיקה זו תתן מידע מקיף הן על הרחם, הן על הכליה האגנית והן בהתייחס לגוש אותו את מתארת. לחוות דעת מפורטת יותר לאחר איסוף התוצאות אני מציע לך לקבוע תור באיה מדיקל 0775717230. חג שמח ורפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם