סטרפטוקוק אנגינוזיס

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

26/03/2015 | 16:11 | מאת: אושר

צהריים טובים, בת 22. שבועיים אחרי הפלה מאוחרת בשבוע 21 3 (הריון שני) שלאחריה נעשתה גרידה לניקוי חלל הרחם. ביום שבת הגעתי לבי"ח עם רזידואה וביום ראשון נעשתה גרידה חוזרת ונלקחה תרבית מהרחם. בתרבית רק היום החלה צמיחה של חיידק מסוג סטרפטוקוק אנגינוזיס ורק ביום ראשון נדע איזה סוג אנטיביוטיקה צריך. אשמח לדעת מהו החיידק הנ"ל.

אושר שלום, סטרפטוקוקוס אנגינוזוס (זה השם הנכון) הוא חלק מחיידקי הגוף הטבעיים שאנו חיים עימם בשלום ובהרמוניה. עם זאת במצבים מסוימים החיידק עלול לגרום לזיהום חמור. במקרה כשלך שבו היתה התערבות ניתוחית כפולה בזמן קצר, הייתי ממליץ על טיפול אנטיביוטי. החיידק הזה רגיש בדר"כ לסוגי אנטיביוטיקה פשוטים יחסית כמו מוקסיפן או רפאפן. רפואה שלמה וחג שמח.

מנהלי פורום האשה והרחם