נסיון להרות לאחר גלולות

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/03/2015 | 15:40 | מאת: מעיין

שלום, לפני שנתיים התחלתי ליטול גלולות. לפני הגלולות היה לי מחזור סדיר כל 30 ימים. לפני כחודשיים הפסקתי ליטול את הגלולות, ומאז לא קיבלתי מחזור. ניסינו להיכנס להיריון לפי זמני הביוץ שחישבנו, אך ללא הצלחה. היכן הבעיה? האם זה נורמאלי לא לקבל מחזור במשך חודשיים? ואם המחזור לא מגיע, כיצד ניתן לדעת מתי הביוץ על מנת לנסות להרות?

מעיין שלום, העדר וסת הוא עשוי להיות ציון להריון. אם אין הריון, העדר וסת עלול להיות מכשלה להתעברות. אני מעריך כי מצבך קשור בהפסקת הגלולות מאחר שלגוף לוקח זמן "להתאושש" מהשפעת הגלולות. הגלולות כופות "שיתוק" על הפעילות ההורמונלית הרגילה וההתאוששות ממצב זה שונה מאשה לרעותה. ניתן לעודד את הגעת הוסת באופן מלאכותי על ידי מתן טיפול (שוב - הורמונלי כמובן). במידה והתופעה חוזרת על עצמה יש מקום להערכת רופא נשים שיפנה אותך לבדיקות דם ואולטראסאונד מתאימות. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם