רחם שרירני

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

04/02/2015 | 09:32 | מאת: שני המודאגת

שלום, אני בת 46 וחצי, ללא ילדים, בדיקה דופלר אגן לפני חצי שנה מראה: רחם גדול מאוד באורך כ 15 ס"מ, גוף הרחם אינו גדול אך מודגמות 3 מיומות עיקריות סב סרוזיות בגודל 78X81ממ,48X42ממ, 45X42ממ, רירית הרחם סדירה. בדיקת דופלר אגן היום מראה: גוף הרחם אינו מוגדל אך צמודות אליו מספר מיומות סב סרוזיות שהגדולות שבהן 93X85X113ממ, 43ממ ועוד, גודל גוף הרחם עצמו 67X35ממ, רירית 4.8ממ. שאלה בבקשה: האם המיומות גדלו מהר? גדלו משמעותית? יש חשד לממאירות? אני לא רוצה בניתוח איזה פיתרון יש כדי לעצור את גדילת המיומות? תודה רבה

שלום שני, קצב הצמיחה של השרירן הגדול הוא מהיר. עם זאת, לעיתים 2 שרירנים צמודים מאד זה לזה ובאולטראסאונד נראים כשרירן אחד שנראה לכאורה שגדל. אם שרירן גדל במהירות החשש לממאירות (שבדר"כ קלוש מאד) הוא משמעותי יותר. כמובן שאם יש חשש כזה אין כל מנוס מפתרון ניתוחי. לשאלתך לגבי פתרון לא ניתוחי - ובכן יש אופציות כאלה כמו מתן טיפול אנטי-הורמונלי שמדכא את ההשפעה המשגשגת של הורמון האסטרוגן או טיפול באמבוליזציה (צינתור כלי הדם המזינים את השרירנים וחסימתם באמצעות מרכיב סינטטי). טיפולים אלה לא מסלקים את השרירן אלא רק מקטינים אותו ומונעים המשך גדילתו במקרה הטוב. אני מוכן להסתכן בהערכה שלא ניתן יהיה להמנע מניתוח מאחר שלא מדובר רק בנוכחות בהשרירנים אלא השפעתם על תפקודך קרי, לחץ על שלפוחית השתן, לחץ על אברים סמוכים, דימומים חריגים ואפשרות של הריון עתידי (כפי שניתן להבין בין השורות). אם תהיי מעונינת בהרחבת הדיון נשמח להפגש איתך במרפאת "איה מדיקל" 0775717220. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם