בדיקות אבחנה למיומה ברחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

25/12/2014 | 14:27 | מאת: מיה

שלום רב, רופא גינקולוג, היפנה אותי לשלוש בדיקות אבחנתיות להמצאות מיומה ברחם ומיקומה: צילום רחם, אולטרא סאונד תלת מיימדי והיסטרוסקופיה אבחנתית. האם יש מניעה לבצע את שלושת הבדיקות בסמיכות משמעותית האחת לשניה? (יום אחרי יום)? תודה רבה. אני מודעת לקושי הנפשי ולסטרס העלול להיווצר אך אני מכוונת לבעיה גופנית-בריאותית. תודה.

מיה שלום, אין כל בעייה רפואית בהצמדת הבדיקות. בהצלחה.

29/12/2014 | 20:14 | מאת: מיה

הגעתי לביצוע צילום הרחם בעקבות מיומה. הרופא שערך את הבדיקה לא ציין בפיענוח דבר על המצאות המיומה. גם בהפנייה של הרופא שלי לצילום לא נכתב כי יש מיומה אלא ההפנייה היא הפניה ללא כל "תלונה". האם תקין שלא התקיימה התייחסות למיומה? האם תפקידו של צילום הרחם לספק בכלל מידע לגבי המיומה או רק לגבי החצוצרות ותקינותן? ושאלה נוספת: בפיענוח הצילום כתב הרופא: "רחם סקולרי. נדרשה כמות של 30 סמ"ק לעומת 10 סמ"ק בדרך כלל." אשמח לפרשנות. תודה רבה לך.

מנהלי פורום האשה והרחם