מחזור או דימום לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/12/2014 | 13:49 | מאת: עדי

לפני שבועיים וחצי עברתי הפלה טבעית בבית( שבוע 9 הריון שלא התפתח) מספר ימים לאחר ההפלה האולטרסאונד הראה כי הרחם ריק משאריות והרירית נוצרת מחדש. לפי הרופא מרגע ההפלה אמורה לקבל מחזור תוך.4-6 שבועות. עברו שבועיים מאז האולטרסאונד והיום לפתע החל דימום.( שבועיים מוקדם מהצפוי). מה יכולה חהיות הסיבה והאם דורש בדיקה? תודה

עדי שלום, יש שתי אפשרויות למצב: 1. הערכת מועד הופעת הוסת על ידי הרופא היתה שגויה. הורמון ההריון "מפגר" בירידתו לאחר ההפלה הטבעית. וייתכן שהדימום הוא עדות לכך שרמתו התאפסה. 2. שבניגוד לנאמר באולטראסאונד - לא כל רקמת ההריון התפנתה מהרחם. שתי האפשרויות ניתנות לשלילה באמצעות בדיקת רמת הורמון ההריון (ביתא) ובדיקת אולטראסאונד חוזרת. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם