חיסון נגד וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

10/09/2014 | 17:56 | מאת: אשרת

שלום רב, בתי בת ה-13 אמורה לעבור חיסון נגד וירוס הפפילומה במסגרת בית הספר. קראתי הרבה חומרים שמעלים שאלות לגבי יעילות החיסון מחד ותופעות הלוואי, לעיתים קשות, מאידך. האם יש סיכון בדחיית ההחלטה במספר שנים עד שנושא יחסי המין יהיה רלוונטי עבורה , מתוך הנחה שיתצטבר עד אז מידע נוסף לגבי החיסון? מה דעת הצוות המקצועי באתר לגבי בטיחות ויעילות החיסון? האם מומלץ? תודה רבה!

שלום אשרת, העקרונות לפיהם טיפול מסוים מומלץ או נאסר מושתתים על ממצאים מדעיים במחקרים על אוכלוסיות נרחבות. כמו בכל נושא רפואי, גם לגבי וירוס הפפילומה יש את המחלוקות (המבורכות כשלעצמן) אולם ההמלצות שלי כרופא מבוססות על קונצנזוס הן בארץ והן בעולם. החיסונים נגד נגיף הפפילומה מאושרים לשימוש ב- 127 מדינות בעולם, נכללים בתכנית חיסוני השגרה של 46 מדינות, וניתנו עד היום בכ- 175 מיליון מנות. שלושה אירגוני בריאות מובילים בעולם (ארגון הבריאות העולמי - WHO, המרכז לבקרת מחלות של ארה"ב – CDC והאיגוד הבינלאומי של רופאים גניקולוגיים ומיילדים- FIGO) ערכו סיקרי בטיחות לחיסון נגד נגיף הפפילומה בחודשים האחרונים, ושלושתם אישרו את בטיחות החיסון ללא סייג. בדצמבר 2012 פרסמו רשויות הבריאות באנגליה סיכום ארבע שנות מתן החיסון במסגרת שגרת חיסוני בית ספר ב-6 מיליון מנות, ללא דיווחים חריגים על תופעות לוואי. בחינת הדיווחים האחרונים על תופעות לוואי, כמו גם דיווחים נוספים מהספרות הרפואית שסקרו את הנושא, העלו כי מלבד סמיכות זמנים לא נמצא בסיס אפידמיולוגי לקשר בינן למתן החיסונים וכי אילו אינם מהווים בסיס לשינוי מדיניות החיסונים. כל האיגודים הישראליים שהוזכרו לעיל הביעו את תמיכתם בהכללת חיסון נגד נגיף הפפילומה בשגרת החיסונים בישראל. הסיכום - אני אכן ממליץ על החיסון. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם