מעקב זקיקים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

31/07/2014 | 22:28 | מאת: מיטל

בת 39. מחזור בין 28-29 יום. קיבלתי מחזור ב9/7. ביום ה12 למחזור בבוקר: שחלה ימנית: בתוכה מבנה עכור25x24 ובנוסף 20x14 שחלה שמאלית בתוכה מבנה עכור 13x9. ללא נוזל. עובי רירית 10.8. ביום ה13 אחהצ: נצפו מס זקיקים קטנים. ימין: מבנה עכור26x22 בנוסף 19x18 הטכנית כתבה:יכול להתאים לגופים צהוב? שחלה שמאל:נצפו מס זקיקים קטנים. מבנה עכור בגודל 12x9.עובי רירית 14 מעט נוזל. כמו כן אמרה שיש ציסטות. יום 14 בבוקר:שחלה ימנית:זקיק 11ממ נצפו מס זקיקים קטנים. בתוכה שני ממצאים צסטים עכורים 27x24, ו 24x19. שמאלית: נצפו מס זקיקים קטנים בתוכה מבנה עכור בגודל 12x9.בדיקת דם עוד לא עשיתי. מה המשמעות של הבדיקות? שהביוץ היה כבר? או שיכול להיות שלא היה ביוץ כלל?? מה הסיכוי שלי להרות??מחזור הבא הקדים לי מאוד! קיבלתי שוב ב27/7!!האם מסביר את תוצאות הבדיקות?? ומה יכולה להיות הסיבה שהקדים??אודה מאוד מאוד לתשובות !!!!!

מיטל שלום, אני מסכים איתך שמהלכו של מחזור זה חריג. קשה לי לענות על תשובותייך ללא בדיקות הורמונליות מצורפות. אני מציע כי את מעקב הזקיקים הבא תתחילי ביום 10 למחזור וכל בדיקת זקיקים תלווה בבדיקות הורמונית (FSH, LH, אסטרדיול ופרוגסטרון). באופן זה ניתן יהיה להבין טוב יותר את המתרחש ולהציע טיפול בהתאם. בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם