אמצעי מניעה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/07/2014 | 16:50 | מאת: עדי

שלום, אני בת 30 וילדתי לפני חודשיים . באיזה אמצעי מניעה אתה ממליץ להשתמש במידה ואני לא מתכננת הריון נוסף בשנתיים הקרובות. האם להמשיך עם הגלולות כמו לפני הריון ראשון או לעבור להתקן לא הורמונלי ? אני מוטרדת מכך שגלולות עלולות לגרום לסרטן השד, האם זה נכון? תודה מראש.

עדי שלום, אם בריאותך תקינה את רשאית להשתמש בכל אמצעי מניעה שתבחרי. חששך מסרטן שד מוצדק כללית ומחייב בדיקה גם מגיל צעיר אולם הקשר בינו לבין נטילת גלולות שנוי במחלוקת ואין לכך תימוכין בקהילייה הרפואית. אם כך היה היינו מונעים את השימוש בגלולות לכל המטופלות. התקן תוך רחמי בהחלט בא בחשבון. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם