נישה ברחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

31/05/2014 | 05:59 | מאת: ציפי

שלום רב, אני שנתיים ו 9 חודשים אחרי ניתוח קיסרי ובבואי להרות שוב אובחנה אצלי נישה ברחם. אחרי אולטרסאונד והיסטרוסקופיה מצאו נישה בצוואר הרחם. בחלק מהמקומות באזור הנישה מדדו עובי דופן רחם קטן מ 3 מ"מ (2.6-2.7) והסבירו לי שזה מסוכן ויכול להקרע בזמן הריון ולכן המליצו לנתח.בלפרוסקופיה. כמה שאלות: מהו עובי דופן רחם תקין? האם הרפואה קובעת שכל מה שקטן מ 3מ" מ מסוכן? האם העובדה שהנישה בצוואר הרחם היא פחות משמעותית משום שעובר מתפתח ברחם ולא בצוואר הרחם? מה משמעות ההחלמה לאחר ניתוח כזה מבחינת כניסה להריון? כל מידע בנושא יעזור לי... תודה רבה

ציפי שלום, השאלות שלך מתייחסות לנושא סבוך מאחר ששיטת מדידת עובי אזור הצלקת אינה אחידה ויש הבדלים בין מודד למודד. האם קיבלה יותר מחוות דעת אחת או שהסתפקת בבדיקה יחידה? שתי השאלות העיקריות המתייחסות לעובי הצלקת הן: 1. האם עלולה להיות בעייה במהלך ההריון? 2. מה שיטת הלידה המומלצת? מאחר שהרפואה אינה מדע מדויק אלא מבוסס על סטטיסטיקות ממחקרים שונים, התשובות לשאלות אלה הן במונחים הסתברותיים. הרפואה מתייחסת לעובי 3-3.5 מ"מ כגבול בטחון. אם לקבל את התוצאות שלך כאמיתיות באופן מוחלט, הסיכון לבעייה במהלך הריון הוא נמוך מאד אולם מומלץ לא לאפשר לידה וגינלית מאחר והסיכון להפרדות הצלקת במהלך לידה הוא גבוה. קרי, ניתוח קיסרי חוזר הוא המלצה חזקה. בכל מקרה, בניתוח הקיסרי החוזר הייתי ממליץ על תפירת הרחם בשתי שכבות תחת שכבה אחת (כפי שמקובל על ידי חלק מהרופאים). מקווה שעזרתי במשהו בנושא מורכב ולא-חד-משמעי זה. שבוע טוב.

מנהלי פורום האשה והרחם