עובי רירית רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

12/05/2014 | 15:35 | מאת: לימור

שלום רב, גיל: 37 מחזורים סדירים כל 28 יום לפני 12 שנים עברתי גרידה ולאחר מכן מעקב שהראה שהכל בסדר. אני כיום נמצאת בטיפולי פוריות כבר מספר חודשים. לפני חודשיים עברתי שאיבה ולאחר יומיים החזרה של שני עוברים שלא צלחה. היום אני במעקב להחזרה של שני בלסטוציסטים (מעקב תרופתי אחד עם אסטרופם 5 כדורים ביום לא הביא תגובה מספקת עובי רירית של 5.7 ונפסק, היום המעקב הוא באופן טבעי). אבל משום מה רירית הרחם לא מספיק עבה כדי שיהיו תנאים טובים להחזרה. העובי שהגעתי אליו לפני טיפולים היה 7מ"מ וכיום אני מגיעה לעובי של כמעט 6מ"מ בטיפול תרופתי. אני מנסה להבין מה גורם לזה ולא ככ מצליחה. אשמח לשמוע את דעתכם

שלום לימור, התעבות לא מספקת של רירית הרחם בעת גירוי הורמונלי יכולה לנבוע מבעייה ראשונית ברירית (כמו הדבקויות לאחר גרידה) או ירידה בכושר התגובתיות של רירית הרחם לגירוי הורמונלי. אני מניח שאת מקבלת גירוי חזק דיו ואין מקום להמשך העלאת המינון. במקרים כמו שלך, אנו ב"איה מדיקל" נוהגים לבצע היסטרוסקופיה (החדרת סיב אופטי לחלל הרחם) והערכה מדויקת יותר של חלל הרחם. אם מזהים בעייה כלשהי, כמובן מטפלים בה. אם לא מזהים בעייה אנו נוהגים לבצע "חריצה" של רירית הרחם - פעולה שיכולה לגרום לשגשוג תגובתי של רירית הרחם. נשמח לעמוד לרשותך בעניין זה כמו בכל עניין אחר. בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם