רירית רחם מעובה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/03/2014 | 09:46 | מאת: סמדי

שלום, מה הסיבות לרירית רחם מעובה? ומה הטיפול. תודה רבה

סמדי שלום, רירית רחם מעובה יכולה להיות ממצא תקין או לא תקין. הגורמים בהם העניין תלוי הם - גילך?, הפרעות במחזור?, גיל מעבר?, תרופות שאת נוטלת? מחלות רקע אחרות?, ממצא אקראי או חוזר על עצמו? רק אז אפשר להתחיל לחשוב על כיוון. תעדכני.

20/03/2014 | 21:07 | מאת: סמדי

ד"ר שלום, אני זו שכתבה לך שאלה ב-12.3.14 בשעה 20:00 ( חשד לפולים רחמי בבתולה). אני מתנצלת שאני שואלת שוב, פשוט הרופאים שהייתי אצלם לא כל כך טרחו להסבר לי כלום רק שלחו לבדיקות ולמדתי מה זה פוליפ דרך האינטרנט והפורום ורופא חאחד בפורום אחר אמר שיש לי רירית עבה. אגב קראתי על נשים שעשו היסטרו' ולא מצאו בסוף פוליפ ברחמן ואצלי זה סתם בעייתי לפשפש :(. אני בריאה לחלוטין, לא נוטלת שום תרופות, משקל תקין 55 ק"ג גובה 1.70. גיל פוריות. החלטתי לרשום לך את תוצאות א.ס הבטני השאלה אם יש חשיבות מבחינת העיתוי מתי ביצעתי אותו לעובי הרירית? א.ס ראשון: רחם: אורך: 50 ממ עובי: 42 ממ רוחב 54 ממ מרקם: תקין הערות רירית תעלת הצוואר 23 ממ. עובי רירית: 12 ממ תלת שכבתית סדירה. א.ס 2: רחם: אורך 52 ממ עובי: 44 ממ רוחב 55 ממ. מרקם: תקין תעלת צוואר נראית תקינה עם נוזל בתעלת הצוואר בגובה 13 ממ. עובי רירית רחם: 17 ממ סדירה תלת שכבתית עם פוליפ 14X13X26. א.ס 3: רחם: אורך: 50 ממ עובי: 36 ממ רוחב 50 ממ מרקם: תקין הערות: צוואר הרחם תקין עם נוזל כלוא בתוכו. עובי רירית רחם: 13 ממ סדירה תלת שכבתית+ ממצא אקוגני 7X16 ממ. קיבלתי כל חודש מחזור רק שמשך ימי הדימום התקצרו כעת הפסיק הדימום והמחזור האחרון תקין 5 ימים. תודה רבה

מנהלי פורום האשה והרחם