הדבקויות קלות ברחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/03/2014 | 08:44 | מאת: לירון

אני בת 34, נשואה+2, עברתי שני ניתוחים קיסריים ושלוש גרידות. ידוע אצלי על מחיצה ברחם של כ 40% אבל אם זאת יש לי שני ילדים מקסימים. לפני כשנה עברתי גרידה ומזה כחצי שנה מנסים להכנס להריון. עברתי היטרוסקופיה אבחנתית ובממצא- הדבקויות בדפנות צדדיות, רירית תקינה, פיות תקינות,תעלת צואר תקינה. האם אני חייבת להסיר את ההדבקויות אעפ"י שהן קלות? במצב כזה האם אוכל להכנס להריון או עד שלא אסיר את ההדבקויות אין סיכוי?

היי לירון מציאותן של הדבקויות בחלל הרחם בכל דרגה,מצריכה התערבות כירורגית להפרדתן .יש קשר בין הדבקויות לבין אי פיריון וגם להפלות חוזרות.עם זאת,אין מניעה שתהרי ספונטנית גם ללא התערבות כירורגית רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם