קולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/03/2014 | 06:09 | מאת: מיכל

שלום , אפשר לקבל קצת הסבר על בדיקת הקולפוסקופיה. מה היתרונות שלה ומידת המהימנות שהיא נותנת. תודה מיכל

שלום מיכל, קולפוסקופיה היא שיטת הסתכלות על צואר הרחם באמצעות מכשיר אופטי המגדיל את תמונת צוואר הרחם מאפשר זיהוי שינויים שעין בלתי מזוינת עלולה להחמיץ. משתמשים בעזרים כגון חומצה וצביעה על מנת לשפר את מהימנות האבחנה. באותו מעמד ניתן גם לקחת ביופסיה בהתאם לממצאים. הבדיקה קצרה, לא מכאיבה בדר"כ ומאד מדויקת. למעשה היא הסטנדרט הגבוה ביותר (יחד עםביופסיה) באבחון שינויים בצואר הרחם. בהצלחה.

מנהלי פורום האשה והרחם