ממצא אקוגני בחלל הרחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

30/01/2014 | 22:04 | מאת: לימור

נמצא לי ממצא אקוגני ע"י א.ס בטני. הרופא אמר שזהפוליפ, אבל עד שלא יעשו היסטרו' לא נדע.. והוא סבור שיש לעשות אבחנתית+ ניתוחית בו זמנית. מה דעתך? שנית, מי אמר שזה המקור לדמם?- לא ביקש שאבצע בדיקה הורמונלית למשל?- האם מחזור סדיר זה מדד שהכל תקין? האם כדאי לבקש בדיקות אחרות לבצע לפני שרצים לניתוח ואם כן אילו? תודה והמשך יום/ ערב נעים.

לימור שלום, אני מניח שהרופא שלך לא אמר שזה פוליפ אלא שהוא חושד שזה פוליפ. בשל כך הוא ממליץ על היסטרוסקופיה. זה כמובן עניין של שיקול דעת. יש רופאים שימליצו על נטילת דגימת רירית רחם באמצעות צינורית pipelle (במרפאה ללא הרדמה)לפני החלטה על היסטרוסקופיה. אחרים ימליצו על ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית בלבד (ללא הרדמה או הרדמה מקומית) לפני ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה. לא ציינת את גילך ואת מאפייני הדימום שלך אולם בדיקת הורמונים לא תגלה את הסיבות לדימום בדר"כ. למה בוצע א.ס. ביטני ולא וגינלי כמקובל? רפואה שלמה.

02/02/2014 | 08:41 | מאת: לימור

שלום, בת 25. היה דימום בין וסתי עד המחזור הבא שהיה מסיבי ולאחריו נפסק הדימום.

מנהלי פורום האשה והרחם