פוליפ ברחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

19/01/2014 | 23:11 | מאת: גל

שלום, בדיקת א.ס הראתה: נוזל בצוואר הרחם בגובה 13 מ"מ. עובי רירית הרחם 17 מ"מ סדירה תלת שכבתית ובה ממצא 14X13X26 מ"מ פוליפ אנדומטריאלי? 1.האם עליי לעבור ניתוח להסרה או שזה לא מחייב? ואם כן זה בהרדמה מלאה? 2.האם פוליפ אמור לגדול? והאם יש לבדוק שזה לא סרטני? תודה

היי גל הממצא המתואר דומה למקרה הקודם בכל מקרה מדובר בממצא של פוליפ יחסית גדול .לא ברור אם היו סימנים מחשידים כמו דמם ווסתי מוגבר דמם בין מחזורי או דמם חריג בכלל רצוי לכרות את הממצא בהסטרוסוקפיה בהרדמה רק אחרי כריתתו הפוליפ ישלח לבדיקה הסטולוגית לשלל תהליך ממאיר לידיעתך ברב המקרים מדובר בתהליך שפיר בריאות לשמה

20/01/2014 | 15:26 | מאת: גל

שלום, לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת " הממצא דומה למקרה הקודם" לאיזה מקרה? הרופא של א.ס אמר דווקא שזה קטן. וכן זה התחיל מיד אחרי המחזור הרגיל דימום בין וסתי כאשר מדובר ביותר הפרשה דמית רירית ולחץ בבטן תחתונה, חולשה, סחרחורת ואז הסתבר שאני אנמית. הדימום הבין וסתי נמשך עד למחזור העוקב שהתבטא בדימום מאוד מוגבר למשך יומיים כשבד"כ הדימום 5 ימים. וזהו כעת אין דימום וזו תוצאת הא.ס שכתבתי לך. נראה לך שאם לא יהיה יותר דימום בין וסתי או דימום מוגבר אפשר לא להתייחס? ולא ענית לי, זה בהרדמה מלאה? מי מבצע את הניתוח צריך רופא מומחה? והאם זה גדל או תלוי הורמונים? תודה שוב

מנהלי פורום האשה והרחם