למה

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/01/2014 | 21:43 | מאת: סיון

שלום היה לי הריון מחוץ לרחם הריון ראשון למה זה קרה? האם הריון חוץ רחמי אומר שיש לי בעיה כלשהי שאני לא יודעת?

שלום סיון, הדיון בשאלתך הוא רחב מאד מכדי להקיפו במסגרת זאת. בקצרה - הריון חוץ רחמי הוא, על פי רוב, תוצאה של "עצירה" של הביצית המופרית (עובר בראשית חייו) לאורך מסלול נדידתה בחצוצרה. ל"עצירה" זאת יש סיבות מולדות או סיבות נרכשות (זיהום אגני גלוי או סמוי, הדבקויות, ניתוחים קודמים באגן ועוד). עם זאת, חלק נכבד ממקרי הריונות חוץ-רחמיים חסר סיבה מוכרת ומקובלת. ישנם אמצעים לברר מה הגורם אצלך (זה לא אומר שימצאו) והאם יש לך בעייה כלשהי. מקווה שעזרתי. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם