כריתת רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

23/12/2013 | 16:00 | מאת: תהל

בת 45 וסיימתי את נושא הילודה סובלת כבר 3 שנים מכאבים קשים בעקבות אנדו + אדנו הרופא המליץ לי לעשות להפרסקופיה עם אופציה להורדת הרחם והחצוצרות הוא יעשה להפרסקופיה ואם יראה סיבות אחרות לכאבים אז לא יוריד את הרחם אבל חייב את הסכמתי מראש לפני הניתוח טוען שאחרי הניתוח איכות החיים תחזור אלי הוא טוען שמאחר ואני לא צריכה ללדת יותר אז מומלץ להוריד כדי לקבל איכות חיים חזרה אשמח לקבל את חוות דעתך כרגע לוקחת גלולות שלא ממש עוזרות סובלת מכאבים קשים ורוצה לעשות לזה סוף

תהל שלום, אם הספקת לקרוא על גישתי באתר שלנו - אני מתנגד גדול של כריתת רחם אלא אם נוסו כל האופציות האחרות ללא תועלת. במקרה של חשד לאנדומטריוזיס ואדנומיוזיס (מה שאת קוראת אנדו+אדנו) יש בהחלט מקום ללפרוסקופיה. אולם אם אין חשד לתהליך ממאיר (לא עלינו...) אני היית מנסה קודם שימוש בהתקן מירנה - התקן המשחרר בקביעות הורמון פרוגסטרון שיכול להשפיעו חיובית גם על אנדו וגם על אדנו. מקווה שתרמתי משהו. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם