אולטראסאונד ממוקד

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

14/12/2005 | 19:10 | מאת: אביבה

שלום לרופאים! האם הטיפול להסרת מיומות באמצעות אולטראסאונד ממוקד, נעשה עדיין במסגרת מחקרית / נסיונית ? מה המסקנות עד כה? למי ובאילו מצבים זה לא מתאים? האם המיומה בטיפול כזה נהרסת לגמרי, או מצטמקת? בקשר לאתר מיומות של בית החולים שיבא - מדוע לא מוזכר שם המונח באנגלית HIFUS? עם השם המלא כמובן.. לדעתי, הלא מקצועית, יש בעיה בשיטה זו : נכון שמרבית המיומות אינן ממאירות. אבל בכל זאת, במקרים המועטים שכן, האם אין זה חסרון, שאי אפשר לבדוק במעבדה את אופי המיומה, כפי שעושים כשמוציאים בניתוח ? תודה

14/12/2005 | 23:03 | מאת: ד"ר דליה אדמון

שלום לך ארשה לעצמי להתחיל משאלתך האחרונה. ממאירות במיומה הינה נדירה ביותר, ולכן במקרים כה רבים דנים גם בטיפול שמרני של אי התערבות בכלל. מיומה שחשודה ולו מעט כהיותה לא מיומה אלא סרקומה - גידול סרטני - לא תעבור טיפול שמרני לא מסוג FUS ולא מסוג אחר - אלא רק כירורגיה. הנסיון הקליני מראה שהסכוי לטעות בהחלטה של רופא מנוסה שלא לבצע כירורגיה מלווה רק לעתים רחוקות בטעות, ולכן הרפואה המקבולת והזהירה מאפשרת בכלל דיון בטיפול שמרני במיומות. הטיפול השמרני באולטראסאונד ממוקד כבר אינו נסיוני ומאושר לשימוש בארץ ובעולם כולל על ידי הFDA האמריקאי. תוכלי לקבוע תור לרמפאה בתל השומר ולקבל שם פרטים מלאים , כולל הסבר על הסיכוי שהטיפול ממתאים למקרה שלך דר' דליה אדמון

מנהלי פורום האשה והרחם