הפסקת מחזור על ידי פרימולוט נור ופרוברה (הכדורים)

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

28/12/2019 | 20:32 | מאת: אנונימית

שלום, אני לוקחת פרימולוט נור כבר מלא זמן ולא מקבלת מחזור, המטרה הייתה להמשיך ולא לקבל מחזור בכלל (לכן התחלתי לקחת ברציפות), אך נראה שהכדור מאבד מיעילותו בגלל שכן קיבלתי דימום לפני כמה ימים ובמקום כדור אחד- שתיים לקחתי ארבע כדורים כדי להפסיק את הדימום. רציתי לשאול אם יש טעם לנסות את הכדורים פרוברה (שעושים אותו דבר כמו פרימולוט) או שגם הם יאבדו מיעילותם עם הזמן? והאם באמת אפשר לקחת אותם לאורך זמן, כי אני לא רוצה לקבל מחזור? או שכדאי בכלל לעבור לגלולות ולדלג על המחזור? ואם אחליט לעבור לגלולות האם עלי קודם להפסיק לקחת פרימולוט ולחכות למחזור, ואז להתחיל לקחת? תודה.

שלום רב, שתי התרופות שייכות לקבוצה ההורמונלית פרוגסטרון. דימום תחת טיפול ממושך בתרופות אלה הוא תופעה ידועה ואינה מצביעה על ירידת יעילות הטיפול. חידוש הטיפול לאחר הפסקה בת חודש יכול לפתור את התופעה. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם